توصیه‌های تغذیه ای برای بیماران تب‌دار کرونایی

توصیه‌های تغذیه ای برای بیماران تب‌دار کرونایی

 مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان‌شمالی با اشاره به فرارسیدن یازدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا»، به بیماران تب دار کرونایی توصیه های تغذیه ای کرد.

 نسرین علیزاده درخصوص اهمیت تغذیه در بیماران تب دار کرونایی اظهار کرد: با بالا رفتن یک درجه سانتیگراد حرارت بدن، ۱۳ درصد متابولیسم بدن افزایش می یابد بنابراین مصرف آب و مایعات و غذا در حجم کم و دفعات بیشتر توصیه می‌شود.

 

وی مصرف سوپ حاوی نمک را برای جبران سدیم ضروری دانست و گفت: رژیم غذایی حاوی میوه (موز، آلو، زردآلو، طالبی، کیوی و پرتقال)، سبزی ها (اسفناج، جعفری، لوبیا، سبوس گندم، هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی)، شیر، ماست و دوغ برای تامین پتاسیم نیز توصیه می‌شود.

 

علیزاده با اشاره به اینکه در یک فرد بیمار، میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد، افزود: تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی مانند انواع گوشت ها (قرمز، مرغ، ماهی و طیور)، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و تخم‌مرغ توصیه می‌شود.

 

وی با بیان این که کمبود ویتامین A منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، گفت: این ویتامین در میوه های رنگی و سبزی های زرد، نارنجی و سبز نظیر اسفناج، کاهو، هویج، کدو حلوایی، زردآلو، طالبی، موز، انگور، خربزه، خرمالو و انواع مرکبات یافت می شود.

 

علیزاده ضمن تاکید بر مصرف نکردن مکمل ویتامین E، بیان کرد: ویتامین E علاوه بر داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی به عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند؛ روغن جوانه گندم، روغن فندق، روغن کانولا، روغن گلرنگ، روغن بادام، روغن هسته انگور و روغن آفتابگردان از اصلی ترین منابع این ویتامین به شمار می‌آید همچنین انواع آجیل (فندق، بادام، گردو)، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی نیز دارای مقادیری از این ویتامین هستند.

 

وی عنوان کرد: دریافت مناسب از منابع غذایی (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب به صورت روزانه، در افزایش سطح ایمنی بدن کمک می کند.

 

علیزاده ویتامین C را به عنوان یک آنتی اکسیدان خواند و افزود: منابع این ویتامین عبارتند از انواع فلفل، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و سبزی خوردن، توت فرنگی، گریپ‌فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم، سیب زمینی، هندوانه، مرکبات، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها.

 

وی با اشاره به اینکه در زمان تب، نیاز به ویتامین های گروه B افزایش می‌یابد، گفت: برای تامین این ویتامین باید از منابع غذایی شامل سبزی‌ها به ویژه برگ سبز و میوه‌ها، شیر و لبنیات، گوشت، دل و  جگر، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها استفاده شود.

 

علیزاده با بیان این که کمبود ویتامین B۱۲ باعث پیشرفت سریع عفونت های ویروسی می شود، توصیه کرد: برای تامین این ویتامین، منابع غذایی مانند پروتئین های حیوانی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات استفاده شود.

 

وی کمبود آهن را موجب آسیب و تضعیف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: منابع حیوانی شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی آهن است و منابع گیاهی مانند انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل «آهن غیر هم» دارند. اگرچه تخم مرغ منابع حیوانی آهن دارد اما «آهن آن غیر هم» است.

 

علیزاده ادامه داد: اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می‌یابد.

 

وی اختلالات ایمنی را از نشانه های کمبود روی عنوان کرد و گفت: غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم‌مرغ است.

 

انتهای پیام/ایسنا

چاپ