پیری جمعیت، سبک زندگی نامناسب و آلودگی هوا، عامل بروز سرطان

پیری جمعیت، سبک زندگی نامناسب و آلودگی هوا، عامل بروز سرطان

کارشناس بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: پیری جمعیت، سبک زندگی نامناسب، آلودگی هوا از مهمترین عوامل موثر در بروز سرطان ها است.

 دکتر فلوریا انفرادی درخصوص بروز بیماری سرطان گفت: طبق آخرین اطلاعات از سیستم ثبت سرطان سالانه حدود ۱۳۵ هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی شده که ۵۲ درصد در مردان و ۴۸ درصد در زنان گزارش شده است.

 

وی شایعترین سرطان ها در سال های اخیر را به ترتیب شیوع، سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده عنوان کرد و افزود: تا سال ۹۵ سرطان معده شایعترین سرطان در کشور بوده اما به دلیل چاقی و افزایش وزن، کم تحرکی و افزایش مصرف غذاهای پرچرب، سرطان پروستات رتبه اول را در بین مردان و سرطان روده بزرگ بعد از سرطان پستان رتبه دوم را در زنان دارا هستند.

 

دکتر انفرادی اظهارکرد: طبق آمار کشوری ۱۶ درصد مرگ ها در کشور به دلیل سرطان بوده که دومین علت مرگ بعد از بیماری های قلبی و عروقی است و متاسفانه سالانه ۵۱ هزار مرگ در اثر سرطان در کشور رخ می دهد.

 

وی پیری جمعیت، سبک زندگی نامناسب، آلودگی هوا را از مهمترین عوامل موثر در بروز سرطان ها در ایران خواند و گفت: طبق تحقیقات انجام شده در دنیا نقش تغذیه در ایجاد بیماری بسیار مهم بوده و سه عامل تغذیه ای موثر در ایجاد بیماری شامل میزان کالری دریافتی، نوع غذای مصرفی و نوع طبخ غذا است.

 

دکتر انفرادی بیان کرد: برای پیشگیری از سرطان باید از غذاهای تازه استفاده کرد چرا که طبق مطالعات انجام شده، مصرف گوشت فراوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و ... بدلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی باعث افزایش بروز سرطان های معده و روده بزرگ می شود.

 

وی با بیان این که میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، غنی از مواد مفید گیاهی هستند، گفت: اینگونه میوه ها، در مبارزه با بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند بنابراین هر چه تنوع رنگی میوه ها و سبزیجات مصرفی بیشتر باشد مواد مفید بیشتری به بدن خواهد رسید.

 

دکتر انفرادی ادامه داد: فیبر بخشی از غلات، میوه ها و سبزیجات است که بدن نمی تواند آن را هضم کند اما  فیبرها می توانند در کاهش چربی خون و کاهش بروز بیماری های قلبی و کاهش بروز سرطان ها بخصوص سرطان روده بزرگ تاثیرگذار باشند.

 

وی استفاده به صورت خام و در غیر این صورت بخارپز کردن سبزیجات را بهترین راه برای حفظ مواد مغذی در سبزیجات خواند و افزود: سرخ کردن، پختن گوشت در کباب پز و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بالا باعث تشکیل مواد شیمیایی سرطان زا می شود.

 

دکتر انفرادی خاطرنشان کرد: از آنجا که اکثر سرطان ها در مراحل ابتدایی بدون علایم بوده و یا علایم واضحی از خود نشان نمی دهند توصیه می شود افراد با راهنمایی پزشک و یا کارکنان مراکز بهداشتی، آزمایشات غربالگری را در سنین میانسالی انجام دهند به خصوص کسانی که سابقه بیماری سرطان را در خانواده خود دارند مانند سرطان های پستان، روده بزرگ، پروستات و ... تا هر چه سریع تر اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

 

انتهای پیام/ایسنا

چاپ