سیدامیر مرتضوی در اولین جلسه شورای راهبردی و سیاستگذاری پیشگیری از تصادفات استان خراسانرضوی با بیان اینکه همکاری و تعامل بین دستگاهها درتمامی حوزههای پیشگیری ضرورت دارد،گفت: در اصل 5بند 156قانون اساسی، مدیریت پیشگیری از جرم با قوهقضائیه است و تمامی دستگاهای ذیربط موظف هستند در این حوزه با دستگاه قضائی همکاری کنند.
به گزارش پایگاه خبری اتفاقیه ؛ معاون اجتماعی دادگستری خراسانرضوی در این جلسه که با حضور نمایندگانی از استانداری، آستان قدس رضوی، فرماندهی انتظامی، پزشکی قانونی، پلیس راه، راه و شهرسازی، راهداری و حمل و نقل جادهای، جمعیت هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تشکیل شده، شناسایی دستگاهها و حرکت به سمت پیشگیریهای عالمانه را از مهمترین اهداف پیشگیری برشمرد و خاطرنشان کرد: در حوزه تصادفات بیش از چهارسال در کمیتههای مشترک بین سازمانی، نشستهای تخصصی همراه با بازدیدهای میدانی برگزار و مصوبات خوبی در این حوزه اجرایی و عملیاتی شده است که در اثر اجرای مصوبات نیز شاهد کاهش آمار تصادفات هستیم.
خراسانرضوی درسکوی اول کاهش تصادفات
وی با اشاره به شیوهنامه پیشگیری از تصادفات که از ابتدای مهرماه سال جاری به دستگاهها ابلاغ شده است گفت: در این شیوه نامه برای 19سازمانی که در حوزه تصادفات تکلیف دارد، بیش از 81وظیفه تعریف شده است که هر سازمانی موظف است سهم خود را در امر پیشگیری از وقوع تصادفات ایفا کند. مرتضوی با بیان اینکه هر تصادف فوتی مشکلات زیادی را به همراه دارد، گفت: خروجی جلسات شورای راهبردی و سیاستگذاری پیشگیری از تصادفات استان باید عملیاتی و ملموس باشد و باید به حداقل رساندن این مشکلات ناشی از تصادفات فوتی کمک کند. وی با بیان اینکه شاهد کاهش 148نفری در تلفات فوتی ناشی از تصادفات در سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته هستیم، گفت : هر چه تعامل و همکاری بین سازمانهای مکلف در این امر بیشتر باشد، تصادفات فوتی و صدمهای کاهش مییابد. لازم به ذکر است که در هفت ماهه نخست سال جاری، استان خراسان رضوی رتبه اول کاهش تلفات در کشور را کسب کرده است. هرچند اعمال قانون به دلیل افزایش تعداد خودروها و موتور سیکلت و راکبین آنها اجتناب ناپذیر است ولی بهرهبردن از اقدمات ایجابی در حوزه تشویق متخلفینی که کمتر دچار جرایم ترافیکی شده، میتواند در قانونمداری و پیشگیری از تصادفات نقش بسزایی داشته باشد. مرتضوی افزود: مهمترین وظیفه شورای راهبردی و سیاستگذاری پیشگیری از تصادفات استان را ایجاد تغییر نگرش مسئولین و مردم نسبت به حوزه تصادفات است و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی درباره قوانین و مقررات راهنمایی در راستای کاهش تصادفات از طریق صدا و سیما و رسانههای جمعی نیز میتواند نقش بسزایی در تحقق این مهم داشته باشد.
تصادف منشا وقوع برخی جرایم
در ادامه این جلسه شریعتیار، معاون پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب مشهد نیز با تاکید بر بهرهبردن از ظرفیت همکاری و تعامل بین سازمانی درحوزه پیشگیری از تصادفات خاطرنشان کرد: اگر هر دستگاه و سازمانی به خوبی بتواند به وظایف خود درحوزه پیشگیری از تصادفات عمل کند، قطعا با کاهش تصادفات روبه رو میشویم. وی از همکاری خوب بین دستگاهها در اجراییشدن مصوبات کمیته پیشگیری از تصادفات خبر داد و گفت: تصادفات منشا وقوع برخی از جرایم است و یکی از دلایل تشکیل پروندههای کیفری و حقوقی در دادگستریها وقوع تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی است.
واژگونی خودرو در خراسان بیشتر از میانگین کشوری
سرهنگ هادی امیدوار در شورای راهبردی و سیاستگذاری پیشگیری از تصادفات استان خراسان رضوی در مشهد افزود: میانگین وقوع واژگونی خودرو در کشور حدود 37 درصد حوادث و این رقم در خراسان رضوی 42درصد حوادث است. همچنین حدود 60 درصد از واژگونی خودرو در جادههای خراسانرضوی مربوط به مسیر مشهد – نیشابور و نیشابور – سبزوار است. وی گفت: اقدامات بسیار برای کاهش حوادث مربوط به واژگونی خودرو در مسیرهای مزبور انجام شده اما رفع این مشکل نیاز به اقدامات زیرساختی موثر دارد. براساس آخرین آمار، تلفات حوادث جادهای در استان طی هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 141نفر کاهش داشته و خراسانرضوی از این نظر رتبه نخست را در کشور دارد. اقدامات پلیس راه خراسانرضوی در افزایش اعمال قانون منجر به محدودکردن تخلفات به پنج مورد شده که این تخلفات شامل سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ، نداشتن کمربند ایمنی و صحبت با تلفن همراه است.
وی گفت: در هشت ماه امسال میانگین سرعت در راههای خراسانرضوی حدود 9کیلومتر کاهش داشته که در کاهش شدت حوادث تاثیر داشته است. همچنین52درصد از تلفات جادهای در خراسانرضوی است، این تلفات بعد از تصادف، در مسیر انتقال به بیمارستان یا در بیمارستان است که نیاز به بازنگری در ارائه خدمات اورژانسی و رسیدگی اولیه پزشکی دارد. سرهنگ امیدوار با اشاره به شناسایی 352راننده پرخطر در جادههای این استان اظهارکرد: در صورتی که اقدامات قضایی و انتظامی، امور زیرساختی در زمینه ایمنی راهها و خدمات پس از تصادف مورد آسیبشناسی قرار گیرند، تعداد تصادفات کاهش مییابد.
تعداد رانندگان پرخطر کاهش یافت
سیدمهدی امامی میبدی، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد نیز گفت: با ارائه طرحی از سوی این سازمان تعداد رانندگان پرخطر در این شهر که 60 نفر در ماه بود به پنج نفر در ماه رسید. در طرح جدید راننده پرخطر کسی است که چهار بار در ماه با سرعت بیش از 130 کیلومتر در شهر تردد کند.
دبیر شورای ترافیک خراسان رضوی نیز گفت: به دلیل نبود استراحتگاه در جادههای کاهک – سبزوار و سبزوار – نیشابور تعداد تصادفات در آنها بسیار است. برای کاهش تصادفات به ویژه امنیت جانی زائران حضرت امام رضا (ع) در این جاده ها نیاز است آستان قدس رضوی نسبت به ساخت دو مجتمع بین راهی اقدام کند. مهدی حسینی تصریح کرد: در جادههای درون شهری و برون شهری خراسان رضوی 60 نقطه حادثه خیز و 89 نقطه دارای تصادف وجود دارد که برای اصلاح آنها تخصیص اعتبارات لازم در اولویت کار دست اندرکاران قرار گرفته است. تلفات مربوط به تصادفات در آزادراههای استان بیشتر از سایر جاده ها است زیرا عامل انسانی تاثیر بیشتری در تصادفات دارد و باید در این زمینه فرهنگسازی لازم انجام شود.
آستان قدس آماده ارائه زمین به بخش خصوصی
اربابی، نماینده آستان قدس رضوی گفت: با توجه به اینکه بیشتر افرادی که در جادههای منتهی به مشهد تردد میکنند، زائران آستان قدسرضوی هستند، ساخت 100 مجتمع بین راهی امام رضا(ع) در کشور در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون 22مجتمع بین راهی به نام حضرت امام رضا(ع) در جادههای مختلف کشور ساخته شده و تا پایان امسال ساخت پنج مجتمع دیگر نیز به اتمام میرسد.آستان قدسرضوی آمادگی دارد که در محورهای پرخطر که نیاز به ساخت مجتمع بین راهی احساس میشود، در صورت وجود اراضی متعلق به این آستان مقدس، زمین لازم را برای ساخت مجتمع بین راهی به صورت رایگان در اختیار بخش خصوصی قرار دهد. محمد پارسا، مدیر ساخت و توسعه راههای اداره کل راه و شهرسازی خراسانرضوی نیز در این نشست گفت: مطالعه طرح ارتقای درجه راههای استان به طور کامل انجام گرفته و درجه راههای این استان ارتقا یافته است. به محض تخصیص اعتبارات لازم طرح ارتقای درجه راههای خراسان رضوی اجرا میشود.
انتهای پیام/علی اصغر محمدی