استاندار خراسان شمالی گفت: رفتار مردم ما تا تا حد زیادی متاثر از الگوی رفتاری مدیران است بنابراین باید مدیران در انجام کارها با سعه صدر و حوصله بیشتر با مردم برخورد کنند.
محمدرضا خباز در آیین اختتامیه اولین همایش استانی سبک زندگی اظهار داشت: با توجه به اینکه رهبر انقلاب نخستین بار مقوله سبک زندگی اسلامی را در این استان طرح فرمودند، باید خراسان شمالی به این مساله توجه ویژه تری داشته باشد.
وی با تاکید بر تلاش استان برای انتقال مناسب این بنیان محکم به دیگر استانها، افزود: این همایش باید مستمر باشد و کار فرهنگی دامنه داری در این حوزه آغاز شود.
خباز با بیان اینکه کار فرهنگی صبر و حوصله و مداومت میطلبد، اظهار داشت: جلوه گاه فرهنگ، بیشتر در رفتار و کردار مدیران و دست اندرکاران دیده میشود و نمیتوان تنها با زبان و گفتار، آن را در جامعه ترویج کرد.
وی به اشاره به برخی اخبار که ایرانیان را عصبانیترین مردم دنیا خوانده بودند، گفت: این مساله برای کشور ما که زیر سایه دین رئوف و مهربان اسلام، قرآن و احادیث است بسیار مایه سرشکستگی است.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یقینا رفتار عصبانی مردم برگرفته از رفتار مدیران است زیرا که مدیران با سعه صدر و روش پسندیده با مردم رفتار کنند الگوسازی خواهند کرد.
وی افزود: اسلام به عنوان آخرین شریعت الهی و قرآن به عنوان معجزه پیامبر (ص) در اختیار ما است و این وظیفه دانشمندان و نخبگان ما است که از لابلای آیات آن زندگی سعادتمندی را برای مردم طراحی کنند.
سبک زندگی اسلامی باید هویت ساز باشد
امام جمعه بجنورد نیز با تاکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی باید هویتی ارائه دهد که متمایز از بقیه باشد، گفت: وحدت، رکن اصلی در این هویت بخشی است تا بتوانیم تمایزساز باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم یعقوبی به تعبیر رهبری که «فرهنگ غرب حیوان سیر تربیت میکند»، اشاره کرد و افزود: این در حالی است که بر پایه مبانی اسلامی، انسان با کرامت تربیت میشود.
وی با اشاره به نبود تعریفی قابل ارائه از سبک زندگی اسلامی، اظهار داشت: جهان بینیها بر سبک زندگی تاثیر مستقیم دارد و هر کس بر اساس جهان بینی خود زندگی را ترسیم میکند.
حجت الاسلام و المسلمین یعقوبی یادآور شد: سبک زندگی مردم ما برگرفته از جهان بینی الهی است و مسیر جداگانهای با جهان بینی مادی دارد و بر اساس بنمایههای فرهنگی و اسلامی شکل گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه باید سبک زندگی اسلامی را بر اساس خردمندی، عقلانیت، حقوق و اخلاق ارائه داد، افزود: در قرآن و احادیث تاکید بسیاری به این نوع سبک زندگی شده است.
وی ایمان و عمل صالح را 2 پایه اصلی سبک زندگی اسلامی خواند و گفت: دستیابی به اهداف مادی در دنیا نمیتواند هدف سبک زندگی اسلامی باشد و بنابراین باید مواظب باشیم زندگی ما منحصر در مسائل مادی و تجملاتی نشود.
سبک زندگی، رصد وضعیت اجتماعی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی نیز با اشاره به طرح مساله گفتمان سبک زندگی اسلامی توسط مقام معظم رهبری در این استان، گفت: این طرح، گام کوچکی برای رصد وضعیت اجتماعی بر مبنای واقعیتهای جامعه است.
حسین فرخنده به طرح پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان هر پنج سال یک بار اشاره کرد و افزود: پیمایش سال 95 اصلا وضعیت مطلوبی را نشان نمیداد و نیاز است با اطلاع رسانی حساسیت جامعه نسبت به ارتقای وضعیت فرهنگی و عمومی بیشتر شود.
وی یکی از خلاءهای موجود در بحث فرهنگ سازی گفتمان سبک زندگی اسلامی را توجه کمتر به دادههای علمی و واقعیتهای اجتماعی دانست و گفت: این مساله باعث شده فعالیتها و اقدامات فرهنگی و هنری در جامعه کمتر مثمر ثمر باشد.
فرخنده با تاکید بر لزوم شناخت عمیقتر مسائل فرهنگی، گفت: با توجه به طرح مساله سبک زندگی اسلامی در خراسان شمالی میتوان از این مزیت برای تبدیل این استان به پایلوت فعالیتهای سبک زندگی اسلامی بهره گرفت.
وی با بیان اینکه باید گفتمان سازی این سبک را در جامعه گسترش داد، افزود: گفتمان با شعار فرق دارد زیرا گفتمان، باور و حرکت در عمق ولی شعار بر مبنای بایدها و حرکت درسطح است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با تاکید بر تبدیل بایدها به باور و جامه عمل پوشاندن به آن، گفت: باید بحث سبک زندگی اسلامی را در جامعه تبدیل به یک نیاز کنیم.
انتهای خبر/ایرنا